Zaterdagavond kan je jezelf in het sfeervol kader van de jachthaven in Herentals laten onderdompelen in heerlijke poëzie. Dichters aan Boord brengt 5 dichters aan boord van 5 yachten in de haven.

Het opzet is dat 5 dichters voorlezen uit eigen werk op 5 verschillende boten.
De toeschouwers verplaatsen zich van boot naar boot om de dichters te horen voordragen. Nadien hebben de toeschouwers de gelegenheid om kennis te maken met de dichters.
Wat betreft de keuze van de dichters hebben we gezorgd voor een goede mix van gevestigde waarden en aanstormend talent, vrouwen en mannen, en ook met aandacht voor lokaal talent.

Even een kleine toelichting bij de dichters:
- Benno Barnard, de in Vlaanderen levende Nederlander, schrijft essays, columns en poëzie. Hij is een van de meest gerenommeerde dichters van de Nederlanden. Vorig jaar verscheen van hem Krijg nou de lyriek.
- Bart Plouvier is misschien bekender als romanschrijver maar toch heeft hij ook al 7 poëziebundels geschreven en is hij samensteller van een bundel met zeegedichten. Zijn dit jaar verschenen 25ste boek, de verhalenbundel Genezijde, werd fel opgemerkt.
- Sylvie Marie, de belangrijkste dichteres van de jonge generatie, werd twee jaar huisdichter van het weekblad Humo. Recent verscheen haar tweede bundel Toen je me ten huwelijk vroeg.
- Y.M. Dangre, kreeg vorig jaar de Debuutprijs voor zijn roman Vulkaanvrucht en dit jaar de Debuutprijs Herman De Coninck voor zijn poëziebundel Meisje dat ik nog moet.
- Lief Vleugels schrijft romans, verhalen en poëzie. Ze publiceerde reeds drie poëziebundels: Getij, In de adem van Zeus en Mensen, in samenwerking met kunstenaar Jef Blancke.

Wanneer: zaterdag 22 september 2012, 19 uur.
Waar: Jachthaven Herentals - Noordervaart
Kaarten: € 10
Te koop: op de boot Dorian Gray (Jachthaven Herentals - Noordervaart), alle dagen open van 13 tot 20 uur.

Meer inlichtingen: Han De Houwer (0475 26 25 89) of Ronald Grossey (0496 16 35 81).